3D

3D modellezés tanfolyam prototípusgyártással

Várjuk azok jelentkezését, akik:

 • új dolgokat szeretnének megtanulni
 • a jövő szakmájába akarnak befektetni
 • szeretnék magukat továbbképezni
 • értékesebbé akarnak válni
 • saját elképzeléseiket akarják megvalósítani.

Megtanítunk téged arra, ha van egy tárgy, amit elképzeltél, akkor az letudd modellezni otthon a számítógéped segítségével. Legyen az egy fényképező állvány eltört darabja vagy a biciklid egyik műanyag alkatrésze, netán ha egy teljesen új ötlet születet meg a fejedben, akkor annak létrehozása ne legyen akadály számodra.
A fentieket, hogy megtudd valósítani, megismertetünk téged egy 3D CAD alapú programmal, hogy megtanuld a digitális látványtervezést és képes legyél önálló modellezési feladatok megoldására.

Autodesk Fusion 360

Miért éppen AUTODESK FUSION 360?

A FUSION fejlesztői alapvetően három irányban indultak el: a dizájn, a tervezés és szimuláció, valamint CAM, ebből látszik, hogy széleskörben felhasználható program, nem csak 3D tervezést lehet megvalósítani vele, hanem 2D-s vázlatrajzokat is. Számos iparág területén előfordulhat például ipari formatervezés, CAD/CAM rendszerek, terméktervezés, prototípusgyártás területén. A széleskörü felhasználásból adódik, hogy valamennyi 3D modellezési feladat megoldható vele, nem véletlenül kedveljük mi is.

Miért nálunk tanulj meg 3D modellezni?

Először is, mert a bonyolultnak látszó CAD alapú programok alapjait nagyszerű oktatóink fektetik le nálad, így ha van egy terved, akkor azt gyorsan megvalósíthatod, ezt fogjuk neked átadni a kurzus folyamán elméletben és gyakorlatban egyaránt.
Másodszor, mert mi naponta 3D modellezünk le tárgyakat, gépeket és futó projektjeinkhez is elengedhetetlen.

Általános tematika

Intenzív

 1. CAD alapok, Ismerkedés a szoftverrel, 2D-s állományok készítése, Kényszerek alkalmazása
 2. 3D-s modellek létrehozása több módon, Szabványos alkatrészek létrehozása. Kapott munkadarabról testmodell készítése, „reverse engineering”.
 3. Előzőleg elkészített 3D-s modellekből egy szerelt egység elkészítése. A szerelt egység szimulálása, mozgatása, majd a szerelt alkatrészből komplett dokumentáció készítése.
 4. 3D Nyomtatás alapjai, Nyomtathatóság, Ismerkedés a szoftverrel (Craftware), Testek beforgatása, 3D Nyomtatás
 5. 3D nyomató teljes körű szabályzása, beállítása

3D

Normál

 1. CAD alapok, Ismerkedés a szoftverrel, egyszerű, majd összetett 2D-s állományok létrehozása, méretezése, kényszerezése, dinamikus szerkesztése.
 2. 3D-s modellek készítése különböző módokon, Testek dinamikus szerkesztése. 3D-ből 2D-s állományok létrehozása, műhelyrajzok készítése.
 3. 3D-s modellek létrehozása kapott munkadarabról, Mérési feladatok „reverse engineering”. Szabványos alkatrészek felhasználása, minták készítése.
 4. Előzőleg elkészített testekből komplex összeszerelés készítése, majd abból dokumentáció, 2D-s műhelyrajzok készítése.
 5. A szerelt állományok további vizsgálata, méretezése, szimulálása, mozgatása. Esetleges hiányzó alkatrész pótlása, vagy dinamikus szerkesztése.
 6. 3D Nyomtatás alapjai, Nyomtathatóság, Ismerkedés a szoftverrel (Craftware), Testek beforgatása
 7. 3D Nyomtatás
 8. 3D nyomató teljes körű szabályzása, beállítása

Tanfolyamok

3D Nyomtatás 3D Nyomtatás
Felépítése
3 óra x 5 alkalom
+1 alkalom vizsga
Felépítése
4 óra x 8 alkalom
+1 alkalom vizsga
3D modellezés (3 alk.), 3D nyomtatás (2 alk.) 3D modellezés (5 alk.), 3D nyomtatás (3 alk.)
Díj: 50.000.- Díj: 85.000.-

Ezeket kapod még:

3D Nyomtatás 3D Nyomtatás 3D Nyomtatás 3D Nyomtatás 3D Nyomtatás 3D Nyomtatás
Kedvezmény Tanulócsomag Személyes tanácsadás Választott tárgy Ingyenes vizsga! Kattints ide a jelentkezéshez
Meglévő ügyfeleinknek 10% és diákoknak 20% kedvezmény. Az aktív órai részvételt kiegészítő prospektus. Igény szerint segítünk a megfelelő 3D nyomtató kiválasztásában vagy az elindulásban. Sikeres vizsga után szabadon választott modell kinyomtatása. A tanfolyamon résztvevőknek ingyenes vizsgát biztosítunk.