Alkalmazási területek

Alkalmazási területek

Prototípus gyártás

Miért jó 3D nyomtatással elkészítenie prototípusát? E technológia segítségével a prototípus gyártás szinte gyerekjáték lesz. "Valós idejű tervezés" kivitelezhető általa. Órák alatt kinyomtatható az összes alkatrésze az adott prototípusnak, így nem kell drága szerszámokra feleslegesen nagyobb összeget kiadni. A modosítások elvégzése se kényes feladat többé. A tervezés és a kézzel fogható prototípus szinte egy időben létezhet egymás mellett.


Alkatrészgyártás

Milyen alkatrészeket lehet 3D nyomtatni? Elsődlegesen műanyag kopóalakatrészek gyártására alkalmas ez a technológia. Lehet itt gondolni műanyag fogaskerékre egy autóban, amelyet nem lehet beszerezni csak az egész rendszer kicserélésével igen magas áron, valamint olyan egyedi mezőgazdasági műanyag termékre amelyet már nem lehet kapni a piacon vagy ami kapható nem úgy elégíti ki az igényeket, ahogy az elvárható volna.


Kis szériás gyártás

Keveseknek jut eszükben, hogy a végtermék is 3D nyomtatással készüljön, pedig vannak olyan esetek amikor előnyös ez a technológia. Alacsony darabszámú gyártásra akkor lehet például szükségünk, amikor:
  • eleve kis mennyiséget szeretnénk eladni egy adott termékből,
  • egy projekt során kis mennyiségben használt eszközök létrehozása a cél,
  • a termék formailag nagyon összetett,
  • piaci tesztelés, terméktesztelés a célunk,
  • egyedi reklámajándékokat gyártunk.


Építészet

Miben segíthet a 3D nyomatás az építészeknek?
A legegyszerűbben úgy adhatja el a terveit egy épületek tervező iroda, hogy nem csak a számítógépen 3D látványtervek segítségével mutatja be az elképzelését, hanem kézzel fogható makettekkel illusztrálja a terveket.


Egyedi ajándékok

"Gondolataid a kezedben"
Egy egyedi ajándéknak mindenki jobban örül, mint egy olyannak amit minden utcasarkon megkaphat. Ne szabj határokat elképzeléseidnek. Mi bármit megvalósítunk.


Öntőforma gyártás

Milyen öntőforma készülhet 3D nyomtatással?
Elsődlegesen: Fröccsöntő szerszámok és gyertya öntőformák A fémből készült szerszámok ára többszörese a 3D nyomtatással előállítottakénál, CNC szerszámgépekkel előállításuk pedig akár több hétig is eltarthat, míg az általunk használt technológia segítségével akár 24 órán belül elkészülhet. Mielőtt a tömeggyártás megkezdődhetne az öntőformából kikerülő tárgyakat teljesítmény és minőség szempontjából elemezni kell. Amennyiben jelentős változtatások szükségesek egy teljesen új alumínium vagy acél öntőformát kell gyártani, ami a költséges és időigényes gyártási folyamat újrakezdését jelenti.


Kapcsolódoboz gyártás

Hogy miért jó a 3D nyomtatás kapcsolódobozok gyártásához?
Minden cég különböző kapcsolásokat szeretne megvalosítani és ehhez nem biztos, hogy megfelelő egyen kapcsolódobozokat feltölteni az esztétikusságot és egyéb paramétereket szem előtt tartva. Erre tökéletes megoldást kínálunk egyedi kapcsolódobozok tervezésével és legyártásával.


Gadgets

Miért volna szüksége minden háztartásnak errre a technológiára?
A 3D nyomtatás bármelyik háztartásban előfordulhat egy kis saját nyomtatóval, amivel lakásunkat és környezetünket praktikussá és kényelmessé tehetjük. Lehet szó egy telefon állványról fényképezéshez, vagy egyedi tésztaszaggatóról. Ezen célból már létrejött több honlap is ahonnan le lehet tölteni ilyen modelleket.